Europa Conference League

Η πεντάρα στην Γκόμελ δεν ισοφάρισε την ευρύτερη ευρωπαϊκή νίκη του Άρη

Ο Άρης διέλυσε με 5-1 την Γκόμελ για τα προκριματικά του Europa Conference League αλλά το αποτέλεσμα αυτό δεν αποτελεί την ευρύτερη ευρωπαϊκή του νίκη.

Παρότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, ο Άρης έκανε εντέλει... πάρτι ενάντια στην Γκόμελ, συντρίβοντάς τη με 5-1 και εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Το αποτέλεσμα αυτό πάντως δεν αποτελεί την ευρύτερη ευρωπαϊκή νίκη της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας παραμένει από το μακρινό 1968 το εκτός έδρας 6-0 εις βάρος της Χιμπέρνιανς, για τον 1ο γύρο του Κυπέλλου Εκθέσεων.

Οι «κίτρινοι» είχαν διασύρει την ομάδα από τη Μάλτα με χατ τρικ του Κώστα Παπαϊωάννου και από ένα τέρμα των Δημήτρη Γριμπελάκου, Βαγγέλη Συρόπουλου και Αλέκου Αλεξιάδη.

Επρόκειτο για τη ρεβάνς του φτωχού 1-0 στη Θεσσαλονίκη, με τον Άρη να προκρίνεται αλλά να ταπεινώνεται στον επόμενο γύρο από την Ουίπεστ με δύο ήττες. Πρώτα 2-1 εντός έδρας και στη συνέχεια... 9-1 στην Ουγγαρία!

Έτσι, η πεντάρα επί των Λευκορώσων κατατάσσεται δεύτερη στη λίστα με τις ευρύτερες ευρωπαϊκές νίκες των «κίτρινων», με την τρίτη να είναι το 4-0 ενάντια σε μία ακόμη ομάδα από τη Μάλτα, τη Σλιέμα Γουόντερερς, για τον 1ο γύρο του Κυπέλλου UEFA το 1981.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x